VCA in de bouw

De bouwsector is een branche waarin veilig werken van grootst belang is. Dit is dan ook de reden dat VCA in de bouw zo belangrijk is. Naast veilig werken, risico’s herkennen en ongelukken voorkomen is ook gezond werken van belang. Daarom is VCA in de bouwbranche een must. Bovendien is op bouwlocaties in Nederland een VOL-VCA certificaat zelfs verplicht. Bent u zzp’er of heeft u een bouwbedrijf met personeel? Behaal dan snel en gemakkelijk een VCA in de bouw via VCA-certificaat.nl.

VCA bouw behalen via vca-certificaat

Bij VCA-certificaat.nl profiteert u van diverse voordelen:

  • VCA-certificaat in één dag behalen.
  • Training door ervaren professionals in de industrie.
  • Profiteer van betaalbare cursusprijzen.
  • Kies uit meer dan twintig locaties verspreid over Nederland.
  • Flexibele online cursusmogelijkheden beschikbaar.
  • Organiseer een cursus op maat op uw eigen locatie.
  • Snelle service gegarandeerd, we reageren binnen enkele uren op werkdagen.

Neem vandaag contact met ons op en ontdek waarom vca-certificaat.nl de beste keuze is voor uw VCA-certificaat.

Kennis van veiligheid, gezondheid en milieu in de bouwsector

Het is bij werkzaamheden in de bouw vaak verplicht om een VCA-certificaat te hebben. Het is belangrijk om kennis te hebben van veilig werken in de bouw, net als van gezondheid en het milieu. De afkorting VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Veiligheid staat daarbij voor gezondheid en milieu. VCA in de bouw voorziet niet alleen in deze kennis, maar ook in de toepassing ervan. Dit geldt voor uitvoerende werknemers en voor leidinggevenden die in de bouwsector werkzaam zijn. Het is vanwege het veelal verplichte gestelde karakter door bedrijven in de bouw bovendien belangrijk om opdrachten binnen te halen. Bij het ontbreken van VCA op de bouwplaats gaan veel opdrachten mogelijk verloren.

Belang van VCA op de bouwplaats: voorkomen van ongelukken

Het veilig werken en voorkomen van ongelukken is een van de belangrijkste kenmerken van VCA in de bouwsector. In deze branche doen zich ieder jaar bedrijfsongevallen voor, zoals ongelukken door het werken op hoogte, maar ook door het werken met zware bouwmaterialen. Het spreekt voor zich dat het van het grootste belang is gevaarlijke situaties te herkennen en te weten hoe daar mee om te moeten gaan. VCA in de bouw kan in een groot aantal gevallen ongelukken en onveilige werksituaties voorkomen. Dit omdat het certificaat ervoor zorgt dat de juiste kennis aanwezig is.

Inhoud VCA voor de bouw

Veilig werken is onderdeel van de cursus VCA, maar de inhoud is veel uitgebreider. Er is bijvoorbeeld aandacht voor de wetgeving en regels in de bouwsector. Dit geldt eveneens voor gezond en veilig werken en milieubewustzijn. De inhoud heeft daarnaast betrekking op het herkennen van situaties die onveilig zijn en het voorkomen daarvan. Ook gaat de cursus over het herkennen van onveilige stoffen op de bouwplaats en het voorkomen van brand en explosies. Verder is er aandacht voor het werken in een gezonde houding en voor het op de juiste manier werken met machines en onderhouden van gereedschappen.

Keuze uit verschillende VCA cursussen in de bouw

Een incompany training is ideaal als u personeel heeft dat op de bouwplaats werkt. Deze VCA basis cursus beslaat 1 dag en is af te sluiten met het behalen van VCA in de bouwsector. De VCA basis cursus is overigens ook klassikaal te volgen op een van de ruim 20 locaties in Nederland. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deze cursus via e-learning te volgen. Werkt u als leidinggevende of als zzp’er in de bouwbranche? Dan is de VCA VOL cursus te volgen.

Snel VCA in de bouw halen

Schrijf u in voor VCA in de bouw of vraag online een offerte aan voor het laten verzorgen van een incompany training. Wilt u eerst nog meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via info@vca-certifcaat.nl of bel ons op 0529 820 210. U kunt natuurlijk ook altijd een offerte aanvragen.