VCA Herhalingscursus

Als het VCA-certificaat na 10 jaar is verlopen, bestaat er geen VCA herhalingscursus. Als uw personeel opnieuw VCA-gecertificeerd moet zijn, zullen ze opnieuw een cursus moeten volgen. Wist u dat uw personeel het certificaat al binnen een dag weer kan behalen? Lees hieronder meer over hoe u zich opnieuw certificeert voor VCA. Heeft u een vraag of wilt u direct een offerte aanvragen? Klik dan op een van de onderstaande buttons.

Vraag een offerte aan 0529 820 210

Waarom bestaat er geen VCA herhalingscursus?

U vraagt u zich misschien af waarom er voor het VCA-certificaat geen VCA herhalingscursus bestaat. De reden hiervoor is dat na 10 jaar (de geldigheidsduur van het certificaat) de regelgeving en veiligheid dusdanig veranderd zijn dat veel kennis inmiddels achterhaald is. De dingen die uw personeel 10 jaar geleden heeft geleerd, zijn waarschijnlijk niet langer relevant of zijn verouderd. Daarom is een VCA herhalingscursus niet voldoende om de benodigde kennis bij te spijkeren.

Gelukkig kan uw personeel snel een nieuw VCA-certificaat behalen. Met onze cursus zijn uw medewerkers binnen een dag alweer gecertificeerd.

Is een VCA-certificaat verplicht?

Een VCA certificering is niet wettelijk verplicht. Wel is het steeds vaker een vereiste die opdrachtgevers, aannemers en bouwbedrijven stellen aan hun werknemers. Met het VCA-certificaat toont u aan dat u kennis heeft en deskundig bent op het gebied van veilig werken volgens de Arbowet.

Veiligheid voorop

Het voornaamste doel van het VCA-certificaat is dat u of uw personeel veilig en milieuvriendelijk te werk gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met een VCA-certificaat kunt u bedrijfsongevallen beter voorkomen. Tevens geldt het certificaat als bewijsstuk tegenover opdrachtgevers en werkgevers.

Geen VCA herhalingscursus, wél verlengen

Een VCA herhalingscursus behoort dus niet tot de opties. U kunt de certificatie natuurlijk wel verlengen. Dat heeft u al binnen een dag voor elkaar en uw personeel is dan weer voor 10 jaar VCA-gecertificeerd. Wist u dat u naast een incompany cursus, op meer dan 20 locaties uw VCA-certificaat kunt verlengen?
Vraag een offerte aan VCA locaties

Verschillende VCA cursussen

Er zijn verschillende cursussen beschikbaar om het VCA-certificaat opnieuw te behalen. Bekijk hieronder ons cursusaanbod om u opnieuw VCA te certificeren.

VCA incompany cursus

Bedrijven

Door uw personeel bij u op locatie te trainen en te certificeren, bespaart u veel op arbeids- en opleidingskosten. De incompany cursus is geschikt voor chauffeurs en operationeel personeel met of zonder ervaring. Na het succesvol afronden van het VCA examen, ontvangt uw personeel het VCA diploma dat 10 jaar geldig is.

VCA Basis (B-VCA)

BedrijvenParticulieren

De B-VCA cursus is geschikt voor chauffeurs en operationeel personeel met of zonder ervaring. Het VCA diploma toont aan dat u of uw medewerkers basiskennis hebben van de veiligheidschecklist die door de VCA is opgesteld. De werkgever toont hiermee aan dat personeel weet hoe ze veilig werken. Het VCA certificaat is 10 jaar geldig.

Kosten: € 245,00 (€ 296,45 incl. btw)

VCA VOL cursus (VOL-VCA)

BedrijvenParticulieren

De VOL-VCA cursus is geschikt voor operationeel leidinggevenden. Deze cursus duurt 1 dag en is door heel Nederland te volgen. Het VOL-VCA certificaat laat zien dat u veilig werkt en dat u oog heeft voor gezondheid en milieu. Eventueel kunt u ter voorbereiding van deze cursus de VOL-VCA e-learning volgen. Het certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar.

Kosten: € 245,00 (€ 296,45 incl. btw)

VCA Basis e-learning

BedrijvenParticulieren

De B-VCA e-learning bereidt u goed voor op het VCA examen. Het examen vindt plaats op één van onze locaties door heel Nederland. Gemiddeld hebben cursisten 10 uur nodig om de e-learning succesvol af te ronden. Direct na uw inschrijving ontvangt u een inlogcode waarmee u kunt inloggen om te starten met de e-learning.

Kosten: € 139,95 (€ 169,34 incl. btw)

VCA VOL e-learning

BedrijvenParticulieren

Voor operationeel leidinggevenden is ook een e-learning beschikbaar. De e-learning is een goede voorbereiding op het VCA examen. Gemiddeld zijn onze cursisten 10 uur met de e-learning bezig. Na het bestellen van de e-learning ontvangt u direct een inlogcode zodat u met de e-learning kunt starten. Het examen volgt u bij een van onze locaties. Het VCA certificaat is 10 jaar geldig.

Kosten: € 149,95 (€ 181,44 incl. btw)

Heeft u nog vragen?

Helaas bieden we geen VCA herhalingscursus aan, maar we bieden u wel graag antwoorden op al uw vragen. Wilt u een offerte opvragen of heeft u vragen over een van onze cursussen? Neem dan direct contact op:

0529 820 210 info@vca-certificaat.nl

Dé aanbieder voor VCA cursussen in Nederland.

VCA-certificaat.nl is dé specialist veiligheidsopleidingen voor medewerkers, zzp’ers en operationeel leidinggevenden op 20+ locaties door heel Nederland. Wij bieden de VCA Basis cursus en de VCA Volledig cursus ook als e-learning aan voor scherpe tarieven. Ontdek de kosten voor een VCA certificaat behalen.

Certificaat halen in 1 dag! Bekijk alle VCA cursussen