VCA petrochemie

VCA petrochemie is onmisbaar voor bedrijven die actief zijn binnen de petrochemische industrie. Veiligheid speelt een belangrijke rol bij het werken in de petrochemische sector. In deze branche werken mensen onder meer met giftige, brandbare of gevaarlijke stoffen. Dit betekent dat er tijdens het uitvoeren van werkzaamheden een verhoogd risico aanwezig is, zoals de kans op explosies. Daarom is het belangrijk en zelfs verplicht voor aannemers in de petrochemische sector om in het bezit te zijn van VCA petrochemie.

VCA petrochemie behalen bij vca-certificaat

Kiest u ervoor om uw VCA-certificaat te halen via vca-certificaat.nl? Dan profiteert u van diverse voordelen:

  • VCA-certificaat in één dag behalen.
  • Ervaren instructeurs in de branche.
  • Scherpe tarieven voor cursussen.
  • Keuze uit twintig+ locaties in Nederland.
  • Flexibele online cursusopties.
  • Incompany cursussen op eigen locatie.
  • Snelle service: reactie binnen enkele uren op werkdagen.

Ontdek waarom vca-certificaat.nl de beste keuze is voor uw VCA-certificaat. Neem vandaag contact met ons op voor meer informatie en mogelijkheden.

VCA petrochemie: speciaal certificaat

Er is voor de petrochemische branche een speciaal certificaat beschikbaar in de vorm van VCA petrochemie. Dit certificaat maakt het mogelijk om als gecertificeerde aannemer voor opdrachtgevers in de (petro)chemische industrie te werken. De gehanteerde norm hiervoor is het werkzaam zijn als hoofdaannemer of als aannemer met minimaal vijfendertig operationele arbeidskrachten.

Blijf up-to-date met VCA petrochemie

Het is uiteraard belangrijk om up-to-date te zijn en wat dat betreft staan de ontwikkelingen niet stil. Denk daarbij aan aanvullende eisen die van toepassing zijn, zoals een LMRA betreffende Laatste Minuut Risico Analyse. Dit heeft als doel om werknemers de werkomgeving te laten controleren op VGM-risico’s en na te gaan of er voldoende maatregelen zijn genomen om ongevallen uit te sluiten. VCA petrochemie is wat dat betreft altijd up-to-date en afgestemd op de laatste ontwikkelingen.

Voor wie is VCA petrochemie geschikt?

Het speciale certificaat is niet alleen geschikt voor werkzaamheden in de petrochemie, zoals in raffinaderijen. Er zijn veel meer sectoren waarin de veiligheid, gezondheid en milieu extra aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld ook in de offshore industrie, zoals bij het werken op een olieplatform of gasplatform. Daarnaast is VCA petrochemie eveneens geschikt voor leveranciers van onder meer coating, cosmetica, kunstmest en vezels. Verder is het speciale certificaat bedoeld voor partijen die werkzaam zijn in de farmaceutische industrie.

Kennis en bewustzijn creëren met betrekking tot de risico’s

Het doel van een VCA petrochemie cursus is kennis en bewustzijn creëren met betrekking tot risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Kennis en bewustzijn zorgen ervoor dat de risico’s geminimaliseerd worden en ongevallen te voorkomen zijn. Dit geldt niet alleen met betrekking tot de mens, maar ook ten aanzien van de natuur. Er bestaat nu eenmaal een verhoogd risico bij het werken met brandbare, giftige en gevaarlijke stoffen in de petrochemische industrie.

VCA petrochemie cursussen

Bij VCA-certificaat.nl heeft u de keuze uit verschillende veiligheidscursussen die geschikt zijn voor personeel, operationeel leidinggevenden en zzp’ers. Naast de mogelijkheid om een basiscursus of volledige cursus te volgen, behoort e-learning tot de mogelijkheden. Zo verzorgen wij ook op uw locatie incompany cursussen voor VCA petrochemie. Dit is handig om alle werknemers in staat te stellen in één dag het certificaat te behalen. De kosten variëren per type cursus.

Inschrijving snel geregeld

Heeft u een geschikte cursus voor VCA petrochemie geselecteerd? Regel direct de inschrijving voor de klassikale cursus of bestel een e-learning cursus online. Kiest u voor een incompany training? Neem in dat geval contact met ons op door online een offerte aan te vragen. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via naar 0529 820 210. U kunt uw vraag ook mailen naar info@vca-cerficaat.nl.