VCA meubelbranche

Het maken van meubels is een ambacht dat handwerk combineert met het gebruik van machines, bijvoorbeeld zaagmachines. Ook zijn in deze branche chemische middelen van toepassing om meubels te produceren. Werken met machines en chemische middelen vereist de nodige veiligheidsmaatregelen. Dat is dan ook de reden dat een VCA-certificaat voor de meubelbranche nodig is om medewerkers veilig te laten werken met machines, middelen en in de werkomgeving. VCA-certificaat.nl biedt verschillende cursussen aan om VCA in de meubelbranche te halen.

VCA meubelbranche behalen via vca-certificaat

Kiest u voor VCA-certificaat.nl om uw VCA-certificaat te behalen? Dan profiteert u van diverse voordelen:

  • VCA-certificaat in één dag behalen.
  • Ervaren instructeurs in de branche.
  • Scherpe tarieven voor cursussen.
  • Keuze uit 20+ locaties in Nederland.
  • Flexibele online cursusopties.
  • Incompany cursussen op eigen locatie.
  • Snelle service: reactie binnen enkele uren op werkdagen.

Neem vandaag contact met ons op en ontdek waarom vca-certificaat.nl de beste keuze is voor uw VCA-certificaat.

Belang van VCA in de meubelbranche

Veiligheid is in iedere werkomgeving en in elke sector van belang. Zo ook in de meubelbranche, waarbij er sprake is van risicovolle factoren. VCA meubelbranche voorziet erin dat medewerkers die het certificaat halen zich bewust zijn van alle risico’s in de werkomgeving. Bijvoorbeeld in de fabrieksruimte waar de productie van meubels plaatsvindt. Het veilig omgaan met productiemachines is van groot belang, net als het voorkomen van onveilige situaties.

Is er een noodsituatie? Dan is het belangrijk dat uw medewerkers weten hoe te moeten handelen. De kennis die VCA in de meubelbranche biedt, voldoet aan alle normen om veilig te werken. Verder is het van belang om te weten dat opdrachtgevers tegenwoordig eisen stellen aan de in te huren bedrijven. Dit brengt mogelijk met zich mee dat er sprake is van een verplichting voor de aanwezigheid van VCA-certificaat om een opdracht te krijgen. Het is dus een extra voordeel voor uw bedrijf, want daarmee is het mogelijk om het klantenbestand te vergroten.

Voor wie is VCA meubelbranche geschikt?

Het VCA-certificaat voor de meubelbranche is geschikt voor allerlei soorten bedrijven in deze sector. Bijvoorbeeld voor producenten die zich bezighouden met het ontwerpen en maken van meubels voor particulieren en bedrijven. Daarnaast is het certificaat geschikt voor bedrijven die als meubelgroothandel fungeren.

De meubelbranche is wat dat betreft een brede sector, want ook makers van grafkisten, tuinmeubelen en deuren vallen onder de reikwijdte. Bent u een toeleverancier met een bedrijfsvoering die zich richt op halffabricaten? Ook dan komt een VCA-certificaat van pas, net als voor interieurbouwers.

Welke cursussen zijn er voor VCA in de meubelbranche?

VCA-certificaat.nl biedt verschillende cursussen aan die geschikt zijn voor medewerkers en bedrijven in de meubelbranche. Een VCA basis cursus is bijvoorbeeld geschikt voor operationele medewerkers in de meubelbranche. Tijdens deze cursus leren de medewerkers alles over gezond en veilig werken. Deze cursus is via e-learning beschikbaar, maar is ook op locatie te volgen.

Daarnaast is het mogelijk om medewerkers in de functie van operationeel leidinggevende een VCA VOL cursus te laten volgen. Deze cursus leert leidinggevenden alles over de eigen veiligheid net als over de veiligheid van medewerkers in de meubelbranche. Alle cursussen zijn af te sluiten met een examen om het VCA-certificaat te halen.

Direct inschrijven voor een cursus

Heeft u uit het cursusaanbod een keuze gemaakt voor VCA meubelbranche? Schrijft u zich dan direct in, waarbij het mogelijk is om zo snel mogelijk te starten. We hebben in Nederland meer dan 20 locaties beschikbaar om in klassikaal verband de cursus bij te wonen. Wilt u meerdere medewerkers tegelijkertijd de cursus laten volgen? Vraag in dat geval vrijblijvend een offerte aan voor incompany training.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0529 820 210 om persoonlijk een medewerker te spreken. Of stuur een bericht naar info@vca-certificaat.nl.