VCA in de groenvoorziening

Bij het werken in de groenvoorziening komen medewerkers in contact met allerlei materialen en machines. Werk in uitvoering in deze branche brengt daardoor risico’s met zich mee, bijvoorbeeld bij het snoeien van takken en zagen van bomen. De veiligheid is wat dat betreft een belangrijke prioriteit. Daarom is VCA in de groenvoorziening ook zo belangrijk om iedereen veilig en met risicobeperking te laten werken. Bij VCA-certificaat.nl heeft u een ruime keuze uit verschillende cursussen om VCA in de groenvoorziening te halen.

VCA voor allerlei bedrijven in de groenvoorziening

Er is bij de medewerkers in de groenvoorziening uiteraard vakkennis aanwezig net als passie voor de natuur. Bovendien is deze branche bijzonder breed en zijn er allerlei soorten bedrijven en functies te onderscheiden. Bijvoorbeeld medewerkers in dienst van de gemeente die verantwoordelijk zijn voor plantsoendienst. Ook hoveniersbedrijven zijn werkzaam in deze branche, net als tuin- en landbouwers en natuurbeheerders. VCA in de groenvoorziening biedt wat dat betreft voor de gehele branche uitkomst.

Veiligheid, gezondheid en milieu in de groenvoorziening

VCA is voor allerlei bedrijven in de groenvoorziening van belang op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Er zijn, zoals eerder gezegd, bij het werken in deze branche veiligheidsrisico’s van toepassing. Zowel voor wat betreft het gebruik van machines en gereedschappen als voor materialen en stoffen, zoals bestrijdingsmiddelen. Door het certificaat voor de groenvoorziening te halen, leren de medewerkers in de groenvoorziening om veilig te werken en risico’s uit te sluiten. Het is bovendien steeds vaker een eis van opdrachtgevers dat bedrijven in het bezit zijn van VCA om aan het werk te mogen in de groenvoorziening.

Inhoud cursus VCA groenvoorziening

De inhoud van een VCA-cursus voor de groenvoorziening is gericht op het veilig werken met oog voor gezondheid en milieu. Daarbij richt de inhoud zich zowel op de omgang met gereedschappen en machines als op het werken met gevaarlijke stoffen, zoals chemische bestrijdingsmiddelen. Verder is er aandacht voor het gebruikmaken van persoonlijke beschermingsmiddelen net als voor het veilig werken op hoogte. Bijvoorbeeld bij het bereiken van boomtoppen om op hoogte takken te snoeien. Zo komt ook de actuele van toepassing zijnde wet- en regelgeving aan bod tijdens de VCA-cursussen voor de groenvoorziening.

Verschillende soorten cursussen voor VCA in de groenvoorziening

Er zijn diverse soorten cursussen beschikbaar om in de groenvoorziening VCA te behalen. Het is bij VCA-certificaat.nl bijvoorbeeld mogelijk om een VCA basis cursus te volgen die bestemd is voor medewerkers van onder meer hoveniersbedrijven. De basiscursus is te volgen via e-learning op afstand, maar eveneens op locatie beschikbaar in klassikaal verband. Leidinggevenden in de groenvoorziening hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de VCA VOL cursus. Aansluitend aan de cursussen nemen de cursisten deel aan het betreffende examen om VCA in de groenvoorziening te halen.

Nu inschrijven voor een VCA-cursus

Inschrijving voor een VCA-cursus in de groenvoorziening is direct online mogelijk met de optie om zo snel mogelijk van start te gaan. Wilt u in klassikaal verband een cursus volgen? Wij bieden u de keuze uit meer dan 20 locaties in Nederland. Heeft u een groot bedrijf of grote organisatie en heeft u een voorkeur om de medewerkers tegelijkertijd een cursus te laten volgen? In dat geval raden wij u aan om door ons een incompany training te laten verzorgen. Vraag daarvoor vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer informatie over VCA in de groenvoorziening? Neem contact op via info@vca-certificaat.nl of bel naar 0529 820 210 om persoonlijk in gesprek te gaan.