VCA VOL cursus

Deze VCA VOL cursus is geschikt voor operationeel leidinggevenden en zzp’ers. In één dag leert u alles over veiligheid, zodat u het aansluitende VCA examen succesvol aflegt. Met het VCA certificaat toont u aan dat u of uw personeel uitgebreide kennis hebben van VGM. De VCA VOL cursus bereidt u goed voor op het examen en wordt klassikaal gegeven.

✔ Inclusief lunch, koffie/thee en 100% startgarantie

Geschikt voor: Operationeel leidinggevenden
Prijs: € 245 (€ 296.45 incl. btw)
Tijdsduur:
  • 1 dag van 8:30 – 16:00 uur
Locatie: Incompany of een van onze 20+ locaties

245,00 (€ 296,45 incl. BTW)

Beschrijving

Kosten zijn per cursist en inclusief lesmateriaal en VCA examen. De opleiding bereidt u goed voor het examen, maar als u behoefte heeft aan extra lesmateriaal kunt u de e-learning volgen.

 

INHOUD VAN DEZE VCA VOL CURSUS

Aannemers en opdrachtgevers stellen een VCA certificaat vaak verplicht. Een certificaat toont aan dat personeel goed weet hoe ze veilig werken en hoe ze om moeten gaan met veiligheidsrisico’s. Daarom behandelen we tijdens de cursus veel praktijkvoorbeelden, zodat cursisten weten hoe ze de VGM in de praktijk toepassen. In de VCA opleiding behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

  • VGM en Arbowetgeving
  • Omgaan met elektriciteit
  • Veilig werken op hoogte
  • Werken met machines en gereedschappen
  • Explosie- en brandgevaar
  • Werken in afgesloten ruimtes
  • Eisen voor een veilige werkplek
  • Beschermingsmiddelen en voorzorgsmaatregelen

CERTIFICERING EN EXAMEN

U wordt automatisch aangemeld voor het aansluitende VCA examen als u zich voor deze cursus inschrijft. Als u het examen met een voldoende afrondt, krijgt u een VCA certificaat. Het certificaat is 10 jaar geldig.

Offerte op maat

Veelgestelde vragen VCA VOL cursus

Kijk tussen onze veelgestelde vragen als u vragen heeft over onze VCA VOL opleiding. We geven antwoord op vragen die we regelmatig ontvangen.

Wat is een VCA VOL cursus?

We leiden u tijdens een VCA VOL cursus op om veilig te werken en leiding te geven met oog op milieu en gezondheid. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggeven. U haalt de cursus VCA VOL in 1 dag.

Is een VCA VOL opleiding op locatie ook mogelijk?

VCA-certificaat.nl geeft op diverse locaties VCA VOL cursussen, maar we verzorgen ook incompany cursussen. Zo certificeren we bij u op locatie meerdere medewerkers tegelijk, zodat ze meteen de kennis in praktijk toe kunnen passen.

Hoe bereid ik me voor op het VCA VOL examen?

De cursus VCA VOL is op zichzelf al een voorbereiding op het VCA examen, wat meteen na de cursus wordt afgelegd. Kies zelf of u liever een klassikale cursus of e-learning cursus volgt ter voorbereiding.

Is een VCA VOL certificaat verplicht?

Het VCA VOL certificaat is wettelijk niet verplicht, maar veel werkgevers in branches zoals de bouw, beveiliging, schoonmaak en elektrotechniek stellen het bezit van een VCA VOL certificaat wel verplicht.

Kan ik mijn VCA VOL certificaat na 10 jaar verlengen?

Nadat de geldigheid van uw VCA VOL certificaat is verlopen, dient u een nieuw certificaat te halen. Omdat er in 10 jaar tijd veel ontwikkelingen plaatsvinden en de inhoud van de cursus hierdoor verandert, bestaat er geen herhalingscursus.

Offerte op maat