VCA Basis cursus

De 1-daagse VCA Basiscursus is geschikt voor medewerkers en bereidt uw personeel goed voor op het VCA examen. Met het certificaat toont u aan dat uw personeel basiskennis heeft van VGM en zelfstandig veilig kunnen werken, rekening houdend met milieu en gezondheid.

✔ Inclusief lunch, koffie/thee en 100% startgarantie

Het VCA examen vindt direct na de cursus plaats. De cursus wordt klassikaal gegeven.

Geschikt voor: voor iedereen die het VCA certificaat wil behalen of verlengen
Prijs: € 245 (€ 296.45 incl. btw)
Tijdsduur:
  • 1 dag van 08:30 tot 16:00 uur
Locatie: Incompany of een van onze 20+ locaties

245,00 (€ 296,45 incl. BTW)

Beschrijving

Kosten zijn per cursist en inclusief lesmateriaal en VCA examen. Aansluitend op de cursus wordt direct het VCA examen afgenomen. Deze cursus bereidt u goed voor op het VCA examen. Om uw personeel nog beter voor te bereiden op de cursus, kunnen ze ter voorbereiding een e-learning volgen.

INHOUD VAN DEZE VCA CURSUS

Vaak stellen opdrachtgevers, zoals aannemers en bouwbedrijven een VCA certificaat verplicht. Met deze cursus en het bijbehorende VCA certificaat toont u de deskundigheid van uw medewerkers aan. Tijdens de opleiding behandelen we alleen theorie, maar worden er veel praktijkvoorbeelden gegeven om veiligheidsrisico’s te verhelderen. We behandelen onder andere de volgende thema’s:

  • Arbowetgeving
  • Omgaan met gevaarlijke stoffen
  • Werken met elektriciteit
  • Omgaan met explosiegevaar
  • Veilig werken in afgesloten ruimtes
  • Algemene werkplekrichtlijnen
  • Omgaan met gereedschappen
  • Beschermingsmiddelen en -kleding

CERTIFICERING EN VCA DIPLOMA

U zelf of uw personeel is direct ingeschreven voor het aansluitende VCA examen als u zich voor deze opleiding inschrijft. Heeft u het examen succesvol afgerond? Dan ontvangt u het VCA certificaat. Het diploma is 10 jaar geldig.

Offerte op maat

Veelgestelde vragen Basis VCA cursus

We ontvangen regelmatig dezelfde vragen rondom onze VCA basis cursus. Daarom zetten we ze, inclusief antwoord, graag voor u op een rij. Bekijk hieronder of we uw vraag hebben beantwoord. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via 0529 820 210.

Wat is een VCA basis cursus?

De cursus VCA basisveiligheid (B-VCA) leidt u op om veilig en gezond te werken als uitvoerend medewerker zonder leidinggevende functie. Met het B-VCA certificaat toont u aan dat u veiligheid, gezondheid en bescherming van het milieu op de werkvloer waarborgt.

Is een VCA basis certificaat verplicht?

Hoewel het VCA basis certificaat niet wettelijk verplicht is, stellen veel werkgevers het bezit wel als eis. Dit gebeurt in veel sectoren, waaronder de scheepsvaart, bouw, groenvoorziening en beveiliging.

Kan ik een herhalingscursus voor mijn basis VCA volgen?

Er bestaat geen herhalingscursus voor het verlengen van uw VCA basis certificaat. Er verandert in 10 jaar tijd te veel, waardoor een herhalingscursus veel verouderde stof zou bevatten. Volg daarom de VCA basis cursus in 1 dag om uw certificaat te verlengen.

Kan ik de VCA basisveiligheid cursus ook online volgen?

Via VCA-certificaat.nl volgt u uw VCA basis cursus ook online met de VCA basis e-learning. De cursus duurt ongeveer 10 uur en bereidt u goed voor op het VCA basis examen.

Is een VCA basis cursus op locatie mogelijk?

Bij VCA-certificaat.nl boekt u eenvoudig een incompany VCA basis cursus op uw locatie, waarmee u in 1 dag al uw medewerkers certificeert.

Offerte op maat