VCA schoonmaak

VCA schoonmaak is een belangrijk certificaat voor de schoonmaak- en industriële reinigingssector. Er zijn steeds meer opdrachtgevers die eisen stellen omtrent het naleven van veiligheidsregels in de schoonmaakbranche. Dit onder meer omdat schoonmakers met chemische middelen en machines werken. Er zijn wat dat betreft aan elk schoonmaakproject risico’s verbonden en meer specifiek als het om reiniging van industriële omgevingen gaat. Door een VCA schoonmaak certificaat te behalen, laat u zien dat u op de hoogte bent van alle risico’s en bekend bent met het veilig uitvoeren van schoonmaakprojecten.

VCA schoonmaak behalen via vca-certificaat

Kiest u ervoor om uw VCA-certificaat te halen via vca-certificaat.nl? Dan profiteert u van diverse voordelen:

 • VCA-certificaat in één dag behalen.
 • Ervaren instructeurs in de branche.
 • Scherpe tarieven voor cursussen.
 • Keuze uit twintig+ locaties in Nederland.
 • Flexibele online cursusopties.
 • Incompany cursussen op eigen locatie.
 • Snelle service: reactie binnen enkele uren op werkdagen.

Ontdek waarom vca-certificaat.nl de beste keuze is voor uw VCA-certificaat. Neem vandaag contact met ons op en ontdek waarom vca-certificaat.nl de beste keuze is voor uw VCA-certificaat.

VCA schoonmaak: veiligheidsrisico’s beperken

Een VCA certificaat is in veel branches al verplicht. Dit om de expertise omtrent veiligheidsrisico’s te vergroten en om VGM toe te passen in uw bedrijf. Bij industriële reiniging en reguliere schoonmaak geldt dat het belangrijk is om veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Bij het schoonmaken is het mogelijk dat medewerkers te maken krijgen met verontreinigde stoffen of met brandbare materialen, maar ook met gevaarlijke bestanddelen. Daarom is het behalen van een VCA schoonmaak ook zo belangrijk. Niet alleen omdat het vaak een verplicht certificaat is, maar vooral om de veiligheid te waarborgen.

Gevaarlijke werksituaties voorkomen

Er zijn in de schoonmaaksector en industriële reinigingsbranche allerlei situaties die mogelijk gevaar met zich meebrengen. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden aan machines of bij het reinigen van een tank of leiding. Bij hogedrukreiniging doen zich eveneens veiligheidsrisico’s voor, zoals bij het schoonspuiten van vervuilde installaties of vervuilde vloeren. Dit geldt eveneens voor het reinigen van afvalcontainers en het droogijsstralen van gevels of schakelkasten. Uw schoonmaakbedrijf en medewerkers dienen te voldoen aan veiligheidsvoorschriften, zoals deze door de opdrachtgever worden gesteld. Dit met als doel veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken en uit te sluiten, zoals bij gevaarlijke werksituaties:

 • Industriële reiniging
 • Reiniging met hoge druk
 • Druk vacuüm schoonmaak
 • Krachtreiniging met droogijs
 • Reiniging van containers
 • Schoonmaak op bouwlocaties
 • Reiniging van gevels

VCA schoonmaak voor reguliere schoonmaakbranche

De schoonmaakbranche is breed en wat dat betreft is VCA schoonmaak belangrijk voor de volledige schoonmaaksector. Bijvoorbeeld ook voor schoonmakers die kantoren, scholen of ziekenhuizen reinigen of voor medewerkers die voertuigen reinigen, zoals vliegtuigen, bussen, treinen en auto’s. Ook bij reguliere schoonmaak is het belangrijk dat er kennis bestaat van veiligheidsvoorschriften en richtlijnen. Door een VCA schoonmaak certificaat te behalen, voldoet u aan deze eisen en is het mogelijk het veiligheidsrisico zo veel mogelijk uit te sluiten. Dit beperkt ongevallen op de werkvloer en vergroot de veiligheid tijdens het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden.

VCA schoonmaak cursus

VCA-certificaat.nl voorziet in verschillende VCA schoonmaak cursussen die geschikt zijn voor schoonmaakpersoneel of voor zelfstandige zzp-schoonmaakbedrijven. Er is onder meer een eendaagse basiscursus beschikbaar voor personeel. Heeft u een leidinggevende functie in de schoonmaakbranche of werkt u als zzp’er? In dat geval heeft u de mogelijkheid het VCA certificaat te behalen met het volgen van een VCA Vol cursus. Is het de bedoeling dat meerdere medewerkers binnen uw bedrijf VCA schoonmaak halen? Bekijk dan de mogelijkheid om door ons een incompany training te laten verzorgen.

Direct aanmelden

Heeft u een keuze gemaakt uit het cursusaanbod voor VCA schoonmaak? Schrijf u direct in om zo snel mogelijk van start te gaan en alle veiligheidsrisico’s in de schoonmaakbranche te minimaliseren. U heeft de keuze om online een e-learning cursus te bestellen of om u in te schrijven voor klassikale deelname op locatie. Er zijn meer dan twintig locaties beschikbaar in Nederland. Vraag voor een incompany training vrijblijvend een offerte aan. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via naar 0529 820 210. U kunt uw vraag ook mailen naar info@vca-cerficaat.nl.